De laatste week in de Caribbean - Reisverslag uit Le Marin, Martinique van Kirsten - WaarBenJij.nu De laatste week in de Caribbean - Reisverslag uit Le Marin, Martinique van Kirsten - WaarBenJij.nu

De laatste week in de Caribbean

Door: Kirsten

Blijf op de hoogte en volg Kirsten

05 Juli 2006 | Martinique, Le Marin

Zo begin ik in Januari aan mijn eerste vaart in de Caribbean. Alles is nieuw en de tijd gaat te snel. Dan ga ik voor de tweede keer naar de Caribbean, ik ken het gebied beter en het wordt al snel normaal voor me. De tijd gaat snel, maar het besef is er nog niet dat alles wat ik daar doe de laatste keer in dat gebeid is.

De laatste week voelt zeker zo. Zeker omdat de boot terug gaat naar de Middellandse Zee. Bij alles wat ik nu nog zie denk ik "dit is de laatste keer dat ik dit in het echt zie". Eigenlijk is dat gek. Ik hebt een half jaar in de Caribbean door gebracht en heb er een super tijd gehad. Zou het voor geen goud gemist willen hebben.

In de laatste week blijven we aan de zuid kant van Martinique varen. Het weer is nog steeds niet zo geweldig. Wel jammer om een half jaar zo af te sluiten, maar ja dat krijg je met een regenseizoen he. Gelukkig heeft de zon zich toch nog wel eens laten zien.

Wel gaaf is dat ik nog de kans krijg om 2 duiken te maken voor vertrek. En deze waren super. Het was niet diep (13m), maar wel ontzettend mooi. Veel gekleurde koralen en vissen. Heel natuurlijk waren ook alle visvallen die we in het water zagen liggen (??) In die vallen zaten voornamelijk murenen vol stress. We hebben als held opgetreden en hebben ze weer vrij gelaten. Je kon de opluchting in de ogen van de mureen zien :p ...

Brett had het geluk een zeepaardje tegen te komen dat wel op de foto wilde. En ik had de eer een schildpad te fotograferen.

De tweede duik de volgende dag was zo goed als het zelfde, alleen deze keer geen zeepaardje of schildpad. Wel weer veel visvallen en een grote pufferfish in gezelschap van een mureen.

We waren deze ochtend niet de enige duikers die op pad waren. Onder water krioelde het van de duikers. Lastig voor Alex die onze bubbels zou volgen. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen. :D En ik ben blij dat ik nog heb mogen genieten van het Caribische onderwaterleven.

De laatste anderhalve dag is iedereen een beetje in een rare stemming.. De laatste dag gaat in.... Ik pak mijn spullen en op dinsdag 4 juli om 13 uur neem ik afscheid van de bemanning die ik pas weer ergens in Turkije zie en natuurlijk van de Caribbean waar ik een supertijd heb gehad!!!

Op naar een nieuw dagboek (naam nog onbekend) met nieuwe verhalen in een nieuw gebied: Rode Zee en Indische Oceaan of misschien tot wel ergens anders..

• 09 Juli 2006 - 18:34

Inge:

he kirsten als ik het goed begrijp ben je dan nu ongeveer weer thuis. Gek lijkt me dat. Moeten we binnenkort eens een keertje terrasje pakken om bij te kletsen!
    xxx Inge

• 13 Juli 2006 - 20:58

Monique:

hoi kirsten fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad.om lekker bij te kletsen Ik heb niet veel tijd gehad om te reageren op je mail. Misschien kunnen we, Ilse, jij en ik een keertje afspreken

• 19 Juli 2006 - 13:19

Bianca:

he kirs, jeetje wat gaat de tijd toch vreselijk snel he!! Echt supergaaf die onderwater foto's! Ik ben inmiddels ook net terug van n heerlijke vakantie op kreta! Wanneer ben je nu precies in Nederland? Hoop je snel weer n keertje te zien.. Dikke kus Bianca